چگونه یک متن پیامک کارآمد بنویسم!
- پنل اس ام اس نیازپرداز
- مجله
- چگونه یک متن پیامک کارآمد بنویسم!
22155 نفر
بگذارید با این نکته شروع کنیم که دو نوع پیام وجود دارد؛ پیام کارآمد و پیام ناکارآمد. ما تنها نوع اول را شرح می دهیم چون هیچ کس نمی خواهد پول و وقتش را الکی به هدر دهد.
بر عکس بازاریابی ایمیلی و دیگر گزینه های تبلیغاتی، بازاریابی پیامکی به ابزار خودش محدود است. شما نمی توانید فونت ها ورنگ های ان را تغییر دهید و یا عکس و فیلم به پیامتان اضافه کنید. صلاح اصلی شما کلمات هستند، و باید بدانید که چگونه باید کلمات را در کنار هم بیاورید و به وسیله آنها یک پیامی را بسازید. این به این معناست که وظیفه اصلی نوشتن پیامک خلاقیت پیامهایی است که به مشتریان جدید داده می شود و درآمد شما را افزایش می دهد.
با شخصی سازی شروع کنید
شخصی سازی پیام می تواند کارامدی ارسال پیامک شما را بالا ببرد و اصلا نباید از این موضوع غافلگیر شد. روانشناسان در سرتاسر جهان مدت هاست که می گویند مردم دوست دارند اسم همدیگر را بشنوند و یا آن را بخوانند. شما اگر مشتریانتان را با نام صدا کنید، قطعا نتیجه اش را خواهید دید. این کار به آنها این احساس را می دهد که شما آنها را می شناسید و مراقب آنها هستید، بنابراین آنها به شما بیشتر اعتماد می کنند.
" 20 درصد تخفیف برای همه کالا ها در کل هفته"
"سلام جان، ما برای تمام کالاهایمان در این هفته 20 درصد تخفیف می دهیم"
خب حالا فکر کنید که کدام پیام برای شما جذاب تر است.
به هر حال، اگر نام مشتریتان را ندانید چه کار می توانید انجام دهید؟ این کار معمولا اتفاق می افتد چون هیچ کس اسم واقعی خودش را در پرسشنامه وارد نمی کند. نترسید، یک جمله کلیدی وجود دارد که شما می توانید به جای نام از آن استفاده کنید. فقط بنویسید "مشتری عزیز" این جمله مانند اسم پیام را شخصی نمی کند اما کمک می کند که یک حالت عاطفی موثر بسازید.
کوتاه بنویسید
" در یک کهکشان دور، خیلی دور از...." این جمله از شروع فیلم جورج لوکاس گرفته شده اما برای شروع یک پیامک نمی تواند مناسب باشد. این شکل نوشتن را فراموش کنید، چون ما باید سریع پیام اصلی مان را در فرمت محدود یک پیامک جای بدهیم. هرکسی وقتی یک پیامکی را دریافت می کند، یک حالت هشدار هم در گوشی خود میبیند. افراد می توانند اولین کلمه هر پیام را در این هشدارها ببینند. به همین دلیل باید اولین کلمه برای مشتریانتان جذاب باشد. پس خیلی جمله را کش ندهید؛ کوتاهش کنید.
یک پیام خوب:
" آنا، 50 درصد تخفیف برای تمام رویه های spa ما...."
این پیام نباید به این شکل نوشته شود:
" آنا، در این روزهای آفتابی بهاری ما می خواهیم به تو بگوییم که..."
پیامتان شفاف باشد
شما باید پیامتان را به زبان ساده و قابل دسترسی بنویسید. آن را ساده کنید، ذائقه پالایش شده و تحصیلاتتان را به رخ نکشید. متن پیام باید برای هر شخص معمولی قابل فهم باشد. نکته دیگری که باید در نظر بگیرید این است که شما نباید هیچ اصطلاح فنی تخصصی را در پیامتان بیاورید. شما شاید در یک صنعتی کار کرده باشید و همه اصطلاحات و نکات ظریف آنرا بدانید، اما برای اکثر افراد، این واژگان گیج کننده است.
"جولیا، ما 30 درصد تخفیف به کاربوکسی تراپی غیرتزریقی و پلاسمولیفتینگ را به شما برای مدت سه روز ارائه می کنیم"
جولیا مشتری بالقوه شما، حتی اگر معیارهای یک مشتری هدف را داشته باشد، ممکن است با خواندن این پیام گیج شود. این پیام باید در طریق متفاوتی نوشته شود. شما باید به این شکل این پیام را بنویسید:
" جولیا، ما امکانات زیبایی بدن خود را به شما با تحفیف30 درصد و برای مدت 3 روز ارائه می کنیم."
حالا حتی اگر جولیا قبلا هم این کار را نکرده باشد، می تواند پیشنهاد شما را بفهمد و ممکن است او به این کار علاقمند باشد.
یک پیام را با جملات ساده بنویسید، اگر کلمات بلند و پیچیده، مترادف های ساده تری دارند، از آنها استفاده کنید. حتی اگر مترادفی ندارند، باید این لغات را از پیامتان خارج کنید.
شما باید رنگ بندی پیام را کنار بگذارید. رفتار شما با مشتریانتان مهم تر از محتواست.. چه رسمی و چه دوستانه، شکلی که شما انتخاب می کنید به عوامل زیادی چون طبع مخاطب هدف شما، چگونگی قرار دادن خود در یازار و کالاهایی که پیشنهاد می دهید وابسته است.
شما می توانید با ترکیب یک پیام شفاف و به کار گیری شکل ارتباطی مناسب، بهترین پاسخ ها را از مشتریانتان دریافت کنید.
مشتریانتان را گمراه نکنید
با تکنیک هایی که توسط روانشناس مشهور پاول اکمان معروف شدند، می توان به آسانی دروغگویان را شناخت. مطمئن شوید که تمام اطلاعات موجود در پیام شما قابل اعتماد باشند. به آن تکیه کنید و وسوسه نشوی که یک پیام را غیر واقعی جلوه دهید. وقتی ما می گوییم پیام های حاوی اطلاعات غلط، ممکن است پاسخ اشتباه داشته باشند، حرفمان را باور کنید اما این کار باعث کارآمدی نمی شود بگذارید یک مثال بزنیم:
یک زن که به فرض مثال اسمش ریشل است تصمیم گرفت که برای نیازش از بانکی وام بگیرد. یک بانک خوش نام یک کمپین بازاریابی را در آن زمان راه انداخته که هدفش این است که مشتری جذب کند. بانک نرخ بهره کمی را متعهد می شود مثلا فقط 3 درصد در سال. ریشل به این پیام جذب می شود و به بانک میرود اما متوجه می شود که نرخ بهره برای وامی که او می خواهد نه 3 درصد بلکه 10 درصد است. خیلی متفاوت بود، نه؟ طبیعتا ریشل برای مدت طولانی به آن بانک بی اعتماد می شود، یعنی بر عکس هدف بانک که می خواست با هیاهو مشتریان بالقوه ای را جذب کند. پس بدانید که این روش ها کار نمی کند.
چنانچه همه ما می دانیم، بدیهی است که تمام رازها روزی افشا خواهد شد.
چیزهای جذاب را پیشنهاد دهید
کمی دست و دلباز باشید، تخفیف و پیشنهادات خاص خیلی خوب است اما محصولات منحصر به فرد را می توان به وسیله پیامک بهتر فروخت و کارآمدتر و می تواند مشتریان را به عمل وا دارد. قواعد شفافی را در مورد ایجاد یک پیشنهاد خاص داشته باشید مخصوصا در کشورهایی ان کار با قانون گذاری انجام می شود. در غیر این صورت، یعنی زمانی که شما تخفیف را اعمال می کند مشتری شما یادش می آید که شما یک فلان پیشنهادی داده اید آنهفته به سوی شما می آید اما می بیند که تاریخ تخفیف تمام شده است. در این وضعیت حوصله مشتری و اعتبار شما از بین می رود. پس یادتان باشد که زمان پایان تخفیف یا پیشنهاد را در پایان ایمیلتان بیاورید.
مهم ترین قسمت پیام خود را با حروف برجسته بنویسید که مطمئن شوید مورد توجه قرار می گیرد:
"تخفیف 20 درصد برای تمام کالاها...."
البته شما باید از حروف بزرگ به طور محدود استفاده کنید. نیازی نیست که کل پیام را با حروف بزرگ نوشت با این امید که نتیجه بهتری بدهد. یادتان باشد مهمترین اطلاعاتی که توجه مشتری را جلب می کند را به صورت بزرگ بنویسید.
جزئیات را به آنان بگویید.
تعدادی کاراکتر محدود در یک پیام موجود است، اما این به معنای این نیست که باید خودتان را به چند کلمه محدود کنید، تنها اطلاعاتی را بیاورید که برای مشتریانتان ضروری است. بر نوشتن جزئیات متمرکز شوید، پیشنهاد خاص شما چیست؟، کی می توانند برای آن به دفتر شما بیایند و... اطلاعات زیادی که مشتریان شما درباره شما و پیشنهاد شما باید بدانند و اگر چنین کاری کردید احتمال مراجعه به شما زیاد خواهد شد.
" مشتری عزیز، ما تخفیفات خاصی را برای شما تدارک دیده ایم. برای اطلاعات بیشتر می توانید به دفتر ما بیایید"
" مشتری عزیز، ما تخفیفات ویژه ای را برای شما تدارک دیده ایم. برای اطلاع بیشتر می توانید با شماره*** از ساعت 9 صبح تا 6 بعد از ظهر تماس بگیرید"
ما در اینجا فقط تعدادی از مهمترین نکات نوشتن محتوای یک پیامک را آوردیم. این قواعد درست شما را در نوشتن پیامک خوب و به فهم مشتریان هدف شما کمک می کند. و به شما کمک می کند که بهترین نتیجه را به دست آورید.
نظرات شما!